Tegn på at du lider af angst

 

Alle har angst en gang imellem. Det er når angsten begynder at tage kontrollen over dit liv, at problemet opstår.

Vi oplever alle angsten som en fast del af vores liv. Derfor kan de være svært at få øje på, hvis angsten udvikler sig til en decideret lidelse, som styrer dit liv.

Her er syv tegn på, at din angst har udviklet sig til en lidelse:

Du bekymrer dig overdrevet

Alle bekymrer sig, men hvis du bekymrer dig konstant, overtænker hypotetiske problemstillinger eller dine bekymringer påvirker dit liv, kan det være et tegn på, at du lider af angst.

Du har irrationel frygt

At andet tegn på angst er frygt for specifikke og irrationelle ting. Det kan være et konkret fysisk objekt, en aktivitet eller konkret situation.

Du spænder i kroppen

Kroppens ‘kæmp eller flygt’- indstilling aktiveres oftere hos folk, der lider af angst. Dette får centralnervesystemet til underbevidst at spænde kroppens muskler, så man er klar til at håndtere den oplevede trussel.

Du har fordøjelsesproblemer

Sindet og maven er tæt forbundet – så hvis det kniber med fordøjelsen kan det skyldes stress og angst.

Du sover dårligt

Hvis dine søvnmønstre ændrer sig, hvis du ikke kan falde søvn, eller hvis du ofte er træt, så kan det være et tegn på angst.

Du er ofte syg

Længere tids angst kan svække dit immunsystem, så du er mere sårbar over for virusser.

Du har det svært med at klare normale hverdagsaktiviteter

Angsten bliver først en lidelse, når det påvirker din hverdag. Når det bliver svært at koncentrere sig i længere tid ad gangen, at være et i et forhold, at passe et job eller bare at slappe af.

Hvad synes du om denne nyhed?