søndag, august 1, 2021

Stedfar dømt for grov mishandling af baby

En 42-årig mand er ved Retten i Randers i en nævningesag blevet idømt fem års fængsel for flere gange i august og september 2019 at have udsat sin lille stedsøn for grov vold og mishandling.

Desuden blev drengens 42-årige mor idømt 60 dages fængsel for medvirken til vold ved ikke at have reageret, selvom hun i et vist omfang måtte have vidst, at hendes søn blev udsat for vold.

Drengen var 11 måneder gammel, da han i september 2019 blev kørt til undersøgelse på skadestuen, fordi pædagogerne i hans vuggestue i Randers af flere omgange havde opdaget blå mærker forskellige steder på hans krop. Desuden virkede drengen slap og fraværende, og da moren havde usammenhængende forklaringer på mærkerne, slog pædagogerne alarm.

Lægerne konstaterede ved adskillige undersøgelser, at drengen ud over de blå mærker, havde fået et brud på lårbenet, skinnebenet, bækkenet og flere ribben. Desuden havde han kraniebrud og blødninger i hjernen.

Søgte på babyvold

Da lægernes vurdering var, at drengen havde været udsat for vold, blev både mor og stedfar anholdt og dagen efter varetægtsfængslet. På stedfarens telefon fandt efterforskerne flere søgninger, der bestyrkede mistanken om vold.

LÆS OGSÅ:  Sådan kan du undgå bøjlemærker på tøj

Blandt andet havde han googlet ”ømmeste punkt på en baby”, ”slå en baby hårdt” og ”slå barn konsekvenser”.

LÆS OGSÅ:  Sådan kan du undgå bøjlemærker på tøj

”Det er særdeles grove forhold, som drengens stedfar bliver dømt for. Det er naturligvis fuldstændig forrykt at udsætte en værgeløs baby for så alvorlig vold. Jeg er tilfreds med, at moren også bliver stillet til ansvar, selvom hun ifølge dommen ikke har haft en aktiv rolle i udøvelsen af volden. Det står klart, at hun burde have reageret og stoppet volden mod sin søn”, siger specialanklager Jesper Rubow.

Ud over mishandlingen blev den 42-årige mand også dømt for besiddelse af amfetamin og et tyveriforhold.
Han nægtede sig skyldig i mishandlingen, men modtog dommen

Den 42-årige kvinde nægtede og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Manden skal betale 30.000 kr. i erstatning til drengen.

Hvad synes du om denne nyhed?

Related Articles

- Annonce -

SENESTE NYT

Hvad synes du om denne nyhed?