Klumme: Glatte-, krølle- & bølgejern. Hvad er forskellen og hvad skal de bruges til?

 

Hvis der er noget der er populært blandt skandinaviske piger, så er det at bruge et ’jern’ til enten at lave krøller, bølger eller glatte sit hår med. Spørgsmålet er bare: hvad er forskellen på dem? Og hvad er mest ’normalt’ at gøre?

I Danmark er der tradition for at gøre meget ud af sig selv. Specielt sit hår. Ude i den store hvide verden er Skandinavien (Danmark, Sverige & Norge), kendt for at have ’prinsesse-piger’ – piger af normal højde, men lyst langt hår. Krøller? Nej. Bølger? Nej. Glat hår? Ja. Hvis der er noget som danske piger gør, så er det uden tvivl at glatte går. Men til særlige lejligheder, kan du godt gøre andet.

Prøv noget nyt. Det er smukt.

Hvorfor altid have den samme firsure? Prøv noget nyt engang imellem. Skal du til en fest? Eller vil du bare gerne se rigtig godt ud, når den her fyr kommer forbi? Eller har du bare en dag, hvor du gerne vil stråle? Værsgo: prøv noget nyt. Og her er et glatte-, krølle- og bølgejern perfekt.

Vi tager udgangspunkt i at du plejer at bruge et glattejern, da det er det, som langt de fleste Skandinaviske piger gør brug af. Derfor skal du nu til at bruge et krølle- eller bølgejern.

Hvad du synes er flottest, er helt op til dig. Og dog. Din hårtype bestemmer en del. Hvis du har ’ulet’ hår og en tendens til krøller, så anbefaler vi dig at gøre brug af et krøllejern.

Du kan lige så godt ’medarbejde’ dit hår, i stedet for at modarbejde dit hår, ved at tvinge de naturlige halv-krøller væk. Hvis du derimod har klassisk dansk hår – tyndt/fladt og uden krøller, så gør brug af et bølgejern. Det skaber nogle nye dimensioner til dit hår, uden at det ser helt unaturligt ud (som krøller f.eks. ville have gjort). Skil dig ud fra mængden. Men gør det, som du har bedst til.

 

Hvad koster et krølle-, bølge- eller glattejern?

Det er meget forskelligt. Faktisk kan du anskaffe dig et ’jern’, for omkring 200 kroner. Det der selvsagt skal nævnes her, er at den pris er meget lav – hvorfor du ikke skal regne med at det kan holde i mange år. Ligeledes skal du heller ikke regne med at det har den samme ’effekt’ på dit hår, som et dyrere ’jern’.

Det som vi vil anbefale dig, er at købe et dyrere et. Vi anbefaler at du skal give omkring 1000-2000 kroner, for at få et optimalt glatte-, krølle- eller bølgejern. Men så kan du selvfølgelig også regne med, at det kan holde i noget længere tid, end det billige til omkring 200 kroner.

Du kan købe dem mange forskellige steder. Vi anbefaler at du køber dem på nettet, da konkurrencen på nettet er størst. Det går selvsagt at priserne bliver presset i bund, hvilket er en klar og stor fordel for dig.

God fornøjelse. Det er forhåndsvis få penge som du skal give, ift. hvor meget du vil få ud af det. Køb et ordentligt et – det er en god investering i dit udseende.

Hvad synes du om denne nyhed?