gulddreng

Gulddreng – 2016 var Gulddrengs år

 

Gulddreng indtog for alvor Danmark i 2016, hvor udgav intet mindre end 6 singler, der alle strøg helt til tops på Spotify. Snart runder han 115.000 likes på hans Facebook-side, hvilket dog stadig er noget under Christophers 272.000 samt Medinas 430.000, der selvfølgelig også tæller mange udenlandske fans. Gulddreng har dog opnået sine 115.000 følgere på Facebook bare her i år, hvilket de andre artister har brugt år på at opbygge. Se mere på hans Facebook-side her.

Hvordan startede det hele?

Den 20. Maj 2016 udkom Gulddrengs første single ”Model”, der blev sommerens helt store hit. Allerede den 1. Juni skulle han så have sit første show – som Gulddreng – til Distortion i København. Det så sådan her ud:

Den 7. Juni havde han bare 700 likes på sin Facebook side, men det eksploderede siden.

Siden da har han også skabt en app, hvor brugere kan redigere billeder og indsætte sjove ting, som Gulddreng siger og gør. Eksempelvis Möet-flasker og #faktisk #model.

Hvem er Gulddreng?

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed længere, at fyren bag Gulddreng er Malte Fynboe Manniche Ebert på 22 år. Han er født og opvokset i Vejle med sin storesøster og storebror.

Hele ”figuren” er opfundet af Malte selv, der synes det kunne være sjovt samt en måde at blive betragtet som ”sej”. Han lyver med vilje om hvem han kender og har kysset med for at virke som om at han ”er noget” – som han selv beskriver det i et interview med Remee.

Du kan se interviewet med Remee herunder:

https://www.youtube.com/watch?v=kIwHESDlyO0

I interviewet siger han blandt andet at hans accent og måde at tale på er noget som han har set i nogle rap-videoer og havde lyst til at efterligne. Han erklærer også endnu en gang sin kærlighed til Remee ved at sige: ”Jeg elsker dig jo” og fortsætter: ”Jeg synes jo du er noget af det største.” Hvorfor Gulddreng lige mener dette, er dog stadig uvist.

Malte har før forsøgt sig inden for musikbranchen med duoen ”We Don’t Know”. Dog langt fra med samme succes. Før den hip hoppede og poppede lyd som Gulddreng har, producerede den 22-årige Malte musik på engelsk i en genre der blandede elektronisk, rock og moderne RnB. Du kan høre en af deres sange lige her.

gulddreng

Der er stadig andre Youtubere med videoer af fyren bag alt guldet. Nedenstående video er fra hans udenlandsophold i USA. Dengang var han bare 16 år.

https://www.youtube.com/watch?v=5_mVox0lPCc

Mange copycats

Hver gang nogen får succes er der naturligvis altid folk, der forsøger at gøre kunsten efter. Dette førte til at en anonym pige ved navn ”Guldpige” lavede sin egen version af Gulddrengs sang ”Se Mig Nu”.

Du kan høre det kvindelige modsvar til Gulddrengs hit her:

https://www.youtube.com/watch?v=vybVmKzT-RQ

Herudover kom der også en populær parodi fra komikeren Dan Andersen samt flere andre Youtubere forsøgte at gøre Gulddreng kunsten efter.

Se Dan Andersens morsomme version herunder:

https://www.youtube.com/watch?v=ntjVPbkwGg8

Fremtiden for Gulddreng

Lige nu er det svært at forestille sig hvordan den mest populære danske artist p.t. har tænkt sig at overgå sig selv i det nye år. Før eller siden kommer der formentlig en single, der ikke går nummer 1 lige som alle de andre. Men alle hans fans venter i hvert fald spændte på at høre det næste track fra den unge hitsnedker.

Udover sine store optrædener til både Zulu Awards, Guldtuben samt Voice 16, har Gulddreng for det meste optrådt på natklubber rundt om i Danmark på sin Guldtour. I januar giver han dog sine første ”rigtige” koncerter for et stort poplikum, hvor han er den eneste optrædende.

Hvad synes du om denne nyhed?