Forskere melder: Voldelige spil gør ikke gamere til psykopater

 

Tyske forskere har undersøgt langtids-effekten af at spille voldelige computerspil som ‘Call of Duty’ og ‘Counter-Strike’. Spillerne bliver tilsyneladende ikke mere voldelige.

Blod, splatter, lig og store våben i computerspil gør ikke hardcore-spillerne mere voldelige i det virkelige liv.

Det viser en undersøgelse, der blandt andet er foretaget af forskere ved psykiatriafdelingen på medicinstudiet i Hannover i Tyskland.

‘Forbindelsen mellem voldelige medier som voldelige film og spil og aggressioner og vold i det virkelige liv har været diskuteret og analyseret, så længe den type medier har eksisteret. Indimellem har det haft karakter af mediehysteri,’ hedder det blandt andet i resultaterne, hvor forskerne fremhæver, at de er blandt de få, som baserer deres konklusioner på et studie af langtidseffekten ved at spille voldelige spil.

Adjunkt og forsker i spil og psykologi på Aarhus Universitet Andreas Lieberoth har ikke nærstuderet det nye forskningsprojekt, men han bekræfter, at der ikke er grund til bekymring, hvis du selv, dit barn eller din partner bruger fritiden på voldelige computerspil.

– Der er ikke nogen fare ved, at almindelige mennesker spiller voldelige computerspil. Derfor skal man ikke være nervøs for, at computerspil kan gøre folk voldelige, fortæller Andreas Lieberoth.

Anne Mette Thorhauge, lektor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet, fremhæver også, at det nye forskningsprojekt tager fat i det, som andre ikke har berørt, nemlig langvarig effekt af voldelige computerspil.

– Jeg hilser den type studie velkommen, da den retter op på en del mangler ved at kigge på langtidseffekten. Men få testpersoner er ikke mange, og derfor er debatten ikke endegyldigt lukket. Det er et interessant skridt videre, siger hun.

Hvad synes du om denne nyhed?