søndag, august 1, 2021

Ekspertens råd til at undgå vandskader

 

Det er nok snarere reglen end undtagelsen, at landets husejere ikke tømmer deres brønde, før skaden er sket.

Det er uskyldigt ud, når det ligger i tagrenden; et par blade og nogle flyvske sandkorn. Men skidtet kan gøre en hel del skade på huset. I hvert fald hvis brønden under nedløbsrøret ikke bliver tømt, for så stopper den til og mister evnen til at lede vandet væk, lyder advarslen fra Dansk Byggeri.

– Det kan blive en bekostelig affære, når husejerne ikke tømmer og vedligeholder deres sandfangsbrønde. Hvert år ser vi masser af kældervandskader, hvor det viser sig, at brønden aldrig er blevet renset, og så står husejeren jo med en våd fornemmelse. Ikke mindst fordi forsikringen ikke dækker skader, der er forårsaget af manglende vedligeholdelse, siger Mikael Mortensen, der er konsulent for kloaksektionen i Dansk Byggeri.

En stoppet brønd kan også betyde, at der bliver vådt omkring soklen på huset, så murværket bliver opfugtet. Men heldigvis er de dyre følgeskader forholdsvist nemme at undgå.

LÆS OGSÅ:  Sådan kan du undgå bøjlemærker på tøj

– Stort set alle husejere har en eller flere brønde på deres grund, og dem skal der holdes et vågent øje med. Så hvis husejeren ved, at han ikke selv får renset brøndene, er det altså en god ide at lave en serviceaftale med en autoriseret kloakvirksomhed, siger Michael Mortensen og tilføjer:

LÆS OGSÅ:  Sådan kan du undgå bøjlemærker på tøj

– Og selv om brønden ikke er så toppet til, at den løber over, er der stadig grund til at fat i renseudstyret. For ligger der først tilpas meget skidt dernede, begynder det at blive ledt ud i kloakledningen, og der kan det forårsage propper, så kloakken simpelthen ikke virker længere, siger han.

Normalt er det om foråret og sent på efteråret, at der er grund til at tjekke brøndene. Her er der ofte blevet aflejret en masse fast materiale på grund at storme, løvfald og det meget regnvand, som de våde årstider fører med sig.

Kilde.

Hvad synes du om denne nyhed?

Related Articles

- Annonce -

SENESTE NYT

Hvad synes du om denne nyhed?