mandag, september 27, 2021

Danskerne er blevet bedre til at være aktive

Danskerne er blevet rigtig gode til at motionere i forhold til tidligere og sammenlignet med andre europæiske lande trækker vi oftere i løbeskoene. Andelen af danskere, der motionerer, er rent faktisk firedoblet siden 1964.

Dog er det hovedsageligt danskere over fyrre år, der har rykket sig mest, mens teenagerne endnu ikke helt er med på motionsbølgen. Selvom danskerne generelt oplever at have travlt, er der således mange af os, der kommer udenfor at motionere eller ned i fitnesscentrene til deres store udvalg af motionsudstyr.

Der er mange gode gunde til at motionere; det giver både psykisk og fysisk overskud og velvære. Herudover kan man, ved at være fysisk aktiv, forebygge en lang række livsstilssygdomme samt mindske eventuelle smerter forbundet med kroniske lidelser. Motion styrker muskler og skelet og forbedrer motorikken. Herudover bliver immunforsvaret mere effektivt, hvorfor meget sygdom kan holdes væk.

Hvis vejret ikke tillader udendørs fysisk aktivitet, er fitnesscentrene et oplagt alternativ. De har typisk et stort udvalg af motionsudstyr som f.eks. kondicykler, løbebånd, romaskiner, crosstrainers og meget mere.

Lignende motionsudstyr er også at finde hos nogle virksomheder, wellnesscentre og sportsklubber, men også mange danskere køber i dag motionsudstyr til hjemmet. Undersøgelser har vist, at danskerne primært foretrækker at motionere i fitnesscentre eller hjemme, hvis det skal foregå indendørs.

Et stigende antal danskere er således i god fysisk form. Men en god form er noget, der skal holdes ved lige. De positive følgevirkninger af fysisk aktivitet aftager i løbet af blot få uger og forsvinder helt inden for 2 til 8 måneder, hvis motionen ophører. Herudover tager det 5-6 gange så lang tid at genopbygge vævsstyrke og udholdenhed, end det tager at nedbryde den. International forskning peger på, at 30 minutters regelmæssig fysisk aktivitet dagligt er hvad der skal til for at opnå de mange heldbredsmæssige fordele.

Hvad synes du om denne nyhed?

Related Articles

- Annonce -

SENESTE NYT

Hvad synes du om denne nyhed?